Gode råd om stress og et liv i balance |
Gode råd om stress og et liv i balance |
Er du en sucker for quick fixes og nye projekter?
Er du en person, der ofte sætter projekter i gang? Altså én der ofte går i gang med nye ting (uden nødvendigvis at afslutte dem)? Jeg ser det ofte hos en del af dem, der kommer her første gang. De er så vant til hele tiden at forsøge sig med nye ting og projekter alt fra nye kostretninger, forskellige veje til indre ro, børneopdragelse og parforhold, nye grupper der skal følges på de sociale medier, sociale aftaler og arrangementer osv.
Ofte ligger der et formål bag om at ville forbedre ens sundhed eller trivsel på den ene eller anden måde, og det er jo som udgangspunkt positivt at ville ændre på noget, hvis det ikke fungerer hensigtsmæssigt. Meget ofte er det dog forbundet med et ønske om et quick fix, og tro mig; den trang kender jeg da så udmærket godt. For alting ville da bare være så meget nemmere, hvis vi bare liiiiige kunne tage en enkelt pille og komme videre. Ikke mindst i dagens samfund hvor der er så meget, vi gerne vil, og hvor vi egentlig ikke synes, at vi har tiden til at gå den lidt længere vej for at komme helt i mål. Men desværre løser alle disse nye projekter ingenting på den lange bane, hvis du døjer med et for højt stressniveau. Du kan ikke quick fixe dig til en grundlæggende indre ro og god kontakt til dig selv, når kroppens stresshormon kortisol banker derud af (se mere om hvad der sker i en stresset krop her). Ofte oplever jeg, at mange med et højt stressniveau netop kaster sig over forskellige projekter i håbet om et quick fix, men også fordi det kan føles en smule utrygt at skulle investere tiden i at være mere alene med sig selv og med de tanker og følelser, det måske kan afføde. Og måske gradvist at skulle ændre grundlæggende måder at gøre og se tingene på. At slippe stress for altid kræver oftest, at du både håndterer de ydre faktorer, der skaber stressen - det kan være arbejdsvilkår eller realtioner, der er uhensigtsmæssige - og at du håndterer de indre faktorer, der enten skaber eller fastholder stressen. Det handler om nogle sunde prioriteringer for dig selv og om evnen til at kunne finde ro. I forhold til det sidste, med at finde ro, oplever jeg tit klienter, som, når de kommer første gang, har meget svært ved at slappe af og slippe de mange projekter. Mange ved i virkeligheden ikke helt, hvordan de passer på sig selv, og for nogen er dette i sig selv en evne, der skal læres. Det gøres gennem rådgivning og konkrete værktøjer, og hvor vi arbejder med temaer som ro, tålmodighed og ændring af uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre. At leve uden stress handler rigtig meget om at flytte barren for hvad vi byder os selv - og om at gøre noget andet end det vi plejer. Og hvis det vi plejer er at være i gang hele tiden, så er det tid til at gøre noget andet: at stoppe op!
Træt af uro, tankemylder, dårlig søvn? Hent miniguiden med de 5 trin til en hverdag uden stress:
Jeg samtykker til at modtage nyhedsbreve, som jeg til enhver tid kan afmelde og at mine data behandles i henhold til gældende privatlivspolitik
|
ForfatterSkriv noget om dig selv. Det behøver ikke være noget vildt eller stort, bare giv et overblik. Arkiver
June 2023
Kategorier |
|
|